Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТСлед няколкото смъртни случая след ваксиниране у нас

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТСлед няколкото смъртни случая след ваксиниране у нас
Коментари Харесай

Кунчев след въпрос за безопасността на ваксините: Проверяваме всичко

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

След няколкото смъртни случая след имунизиране у нас и по света, за безвредната имунизация дава отговор на въпроси в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия доцент доктор Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор на Република България: 

" В предходни години сме спирали ваксини, които употребяваме за детския календар и знам какъв брой труд и старания коства да имаш точния отговор дали нещо е причинено от имунизацията или не. Лично моето мнение е, че е доста дребен шансът да има проблеми след имунизацията на " АстраЗенека ", само че това би трябвало да се потвърди. Тук няма усеща, а обстоятелства и данни. Събира се цялата информация, ангажират се топ специалистите, които би трябвало да кажат дали е по този начин или не. Бързането не е решение. Ваксината би трябвало да дава отговор на резултатност и сигурност. Ако не сме уверени, че е безвредна, не би трябвало да я употребяваме. Разчитаме на централните органи. 

Разбирам страховете на имунизираните с първа доза, има време през което ще стигнем до вярното решение. 17 млн. имунизирани има във Англия. За това считаме, че е дребен шансът, само че въпреки всичко ще проверим. Ваксините на Пфайзер идват всеки понеделник. Март и април има леко нарастване. 

Към 15 април може би ще получим " Джонсън и Джонсън " - еднодозова и по-лесна за приложение. Над 580 хиляди дози ще позволят да завъртим имунизационния развой. 50% от имунизациите са за общопрактикуващи лекари. "  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР